Persoonlijke begeleiding

Wees gerust jezelf, er zijn genoeg anderen 

Deze uitspraak van Loesje illustreert de essentie van mijn begeleiding. 

Mensen die ik begeleid hebben vragen zoals: 

  • Hoe kan ik leren om een goed evenwicht te creëren tussen werk en privé?
  • Hoe kan ik beter leren omgaan met de spanning die ik ervaar in mijn persoonlijke leven of op mijn werk? 
  • Ik word continu afgeleid door bijzaken; hoe kan ik dit anders aanpakken? 


In een traject van een aantal gesprekken begeleid ik je naar jouw gewenste doel. Het zien van de barricades die je pad versperren en deze te aanvaarden is vaak het begin van nieuwe mogelijkheden. Tijdens de gesprekken schep ik de voorwaarden om je eigen wijze ideeën en talenten in te zetten en nodig ik je uit om nieuwe wegen te bewandelen.

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek komt aan de orde welke bestemming jij voor jezelf voor ogen hebt; wat wil je veranderen? Wat wil je leren? In het begin van het traject vinden de gesprekken meestal om de 2 weken plaats, in een latere fase bepalen we samen hoeveel tijd tussen de gesprekken gewenst is. Een traject duurt 4 á 8 maanden.
Niet iedereen heeft een traject nodig. Soms volstaat één of enkele gesprekken. 


Voor leiders
Voor leiders die hun eigen handelen willen spiegelen, fungeer ik als sparringpartner. Deze trajecten zijn opgebouwd uit een aantal face-to-face gesprekken die eens per 4 á 6 weken plaatsvinden. Via beeldbellen kunnen tussendoor eventueel actuele vraagstukken besproken worden. 


Referentie
Karin is een inspirerende vrouw en bevlogen professional. In het gesprek biedt ze een luisterend oor, analyseert en stelt vragen die nieuwe invalshoeken en mogelijkheden aandragen. Door een persoonlijk ontwikkelingsgesprek met haar aan te gaan, heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen denken en doen, en daardoor ook in hoe ik mij verhoud tot anderen. Karin laat je zien hoe je jezelf en je relaties met anderen verder kan ontwikkelen. Zeer interessant en leerzaam, een aanbeveling voor iedereen die wil investeren (in zichzelf). 
Tessa Goes-Roelofs, Enthousiaste en jonge wetenschapper, DODD, UMC Utrecht